Hvad er Ry Beach?

Ry Beach er en strandhåndbold klub for senior herre, som ligger under Ry Håndbold. Den fungerer som en selvstændig del med egne sponsorer, budget og ledelse – men stadig i tæt samarbejde med Ry Håndbold.

Dette betyder også at Ry Beach ikke kun har spillere, som har deres dagligdag i Ry Håndbold. Klubben har også tidligere Ry håndbold spillere samt venner af klubben. Dette er med til at opretholde relationer til Ry Håndbold.

Projektet startede i sommeren 2023, hvor det blev til en 5. plads til DM. Siden da er ambitionerne kun vokset. Vores ambition er at være en af de stærkeste hold i Danmark. Derudover har vi en ambition om at spille til en række internationale stævner.

Men det er ikke kun i toppen i vil være med. Beach som vi kender det i dag består af en række hold uden sammenhæng med de andre hold i deres klub eller område. Det er altså individuelle lukkede hold. Ry Beach er en klub, der ændre denne tilgang. Klublivet som vi kender det fra vores værdier i Ry Håndbold trækkes med ud i sandet. Med en stor gruppe spillere med forskellige ambitioner bliver vi en række forskellige hold, som sammen danner vores fælles Ry Beach. Der bliver flere hold der vil være med i toppen, samt nogen som bare hygger sig med sporten. Det giver en anderledes træningsform med plads til at nørde og have det sjovt. Dermed tager vi også til turneringerne som en samlet klub.

Holdet sommeren 2023

Beach stemningen

Stemningen til strandhåndbold er helt unik. Vi har forsøgt at samle nogle billeder de viser det.

First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide

Hvad er strandhåndbold?

Strandhåndbold er en anderledes version af håndbold. Spillet er i stor udvikling og populariteten stiger. Dette er også grunden til at Dansk Håndbold satser stort på sporten. Danmark er også en af de stærke nationer i disciplinen. Det er blevet til sølv til VM i 2021 og bronze til EM i 2023 for Danmark.

Sideløbende sker en stor del af udviklingen og dygtiggørelsen i strandhåndbolden internationalt via klubstævner på tværs af landegrænser. 

Strandhåndbold er ikke bare håndbold i en sandkasse. Det er et hurtigt og markant anderledes spil. Spillet er fyldt med spektakulære afslutninger, redninger og blokader. Det mest markante forskel er at man kan få to point for en scoring. Dette kan gøres ved 360 graders piruetter i luften, vip og målmandsscoringer. Ud over dette er spillet et overtalsspil, som giver hurtige afslutninger og massere af action i luften. Det gør at spillet har stor underholdningsværdi. 

Den danske turnering er meget anderledes fra den indendørs turnering. I stedet for at spille en kamp af gangen, spilles der en række heldags turneringer. I disse turneringer samler man point til at kvalificere sig til DM. Det er de 10 hold med flest point som spiller DM.

På breddesiden har strandhåndbold over de seneste år været i vækst for børn og unge, og der afvikles hver sommer en lang række stævner rundet i landet.

Bliv medlem af Ry Beach

200,00 kr. pr. sæson

Ledelse og trænerteam

Da klubbens administrative opgaver varetages af trænere og spillere, er dette team meget ungt. Dette gør at vi altid har fingeren på pulsen blandt spillerne og sikre at klubben udvikler sig efter spillernes behov. Vi en lang række sparingspartnere, som hjælper os med diverse opgaver.

Ry Beach ansvarlig samt træner
Christian Lyng Bjerre
Profile Image
Betina Lyng Bjerre
Claus Pilgaard
Marcus Braad
52159421